zaterdag, juli 20, 2024
HomeNieuwsMicrosoft overweegt investering van 10 miljard dollar in OpenAI

Microsoft overweegt investering van 10 miljard dollar in OpenAI

Microsoft overweegt een investering van maar liefst 10 miljard dollar in OpenAI, de maker van de populaire chatbot ChatGPT. Dit meldt Semafor, dat een artikel publiceerde op dinsdag.

Volgens het artikel, waarin anonieme bronnen worden genoemd, zou het huidige voorstel betekenen dat Microsoft de komende jaar flink wat geld zal gaan injecteren in OpenAI. Als de deal doorgaat, wordt OpenAI, een AI-onderzoekslab opgericht door onder andere Elon Musk en Sam Altman, gewaardeerd op 29 miljard dollar.

De deal zou Microsoft’s aandeel in OpenAI verhogen naar 49% en zou tevens ook een clausule bevatten waarmee Microsoft 75% van de winst van OpenAI krijgt totdat de investering is terugverdiend. In 2019 investeerde Microsoft al eens 1 miljard dollar in cash en cloud credits in OpenAI.

Er wordt ook gemeld dat Microsoft bezig is met een nieuwe versie van Bing, die wordt aangedreven door ChatGPT. Ze willen deze versie voor het einde van maart lanceren, om zo Google voor te blijven.

Lees meer: De ultieme gids voor ChatGPT: ontdek de kracht van AI

OpenAI trok de afgelopen tijd wereldwijd de aandacht door een revolutionaire chatbot op de markt te brengen. ChatGPT is in staat om op allerlei vragen van gebruikers gedetailleerde antwoorden te geven, en het kan zelfs hele gesprekken voeren op een menselijke manier. Het biedt antwoorden (en zelfs poëzie) die meer geavanceerd en creatief zijn dan die van eerdere chatbots uit Silicon Valley.

Microsoft wilde niet reageren op het bericht, en ook OpenAI heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Marco de Beer
Marco de Beerhttps://ai-tools.nl
Marco de Beer is een toegewijde expert op het gebied van AI en technologie. Al van jongs af aan was hij geïnteresseerd in de manier waarop technologie de wereld verder kon helpen en ontwikkelen. Na zijn afstuderen aan de universiteit, richtte Marco zich op de wereld van AI en begon hij te werken aan verschillende projecten zoals AI-tools.nl
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest Populair