zondag, mei 26, 2024
HomeAI ToolsFliki review AI video generator. Van tekst naar video in het Nederlands

Fliki review AI video generator. Van tekst naar video in het Nederlands

Maak supersnel AI video’s van tekstbestanden of een URL in het Nederlands. Keuze uit verschillende Nederlandse stemmen en dialecten.

Wat is Fliki?

Fliki, (van de makers van de schrijfassistent van Rytr), is AI-software voor “tekst naar spraak” en “tekst naar video” met boordevol verschillende realistisch klinkende stemmen om uit te kiezen. Het is in onze ogen de beste software in zijn soort met ongekende mogelijkheden.

De meeste mensen gebruiken het om AI video’s te genereren, maar je kan het ook gebruiken om audio files of podcasts mee te maken, simpel door deze teksten te plakken in de software of door een url in te geven waarvandaan de tekst voorgelezen of verwerkt moet worden. Veel luier en gemakkelijker dan dat kan het niet worden.

Lees onze review of kijk op de website van Fliki

Nederlandse stem

Je kan kiezen uit een hele range van talen (77 om precies te zijn en dat aantal groeit nog steeds) en binnen een taal kan je ook weer kiezen uit veel verschillende stemmen. Zo zijn er in de Nederlandse taal (Dutch) maar liefst 21 verschillende stemmen om uit te kiezen. Zowel mannelijke als vrouwelijke stemmen en er zijn verschillende dialecten. Zo telden we binnen de Nederlands taal ook 7 Belgische mannen- en vrouwenstemmen.

Fliki review Nederlandse taal

Hoe werkt Fliki

Het Fliki-platform maakt gebruik van AI-gedreven tekst-naar-spraaktechnologie die natuurlijk en menselijk klinkt en het is mogelijk om uit verschillende stemmen en talen te kiezen. Het is niet alleen nuttig voor het maken van gesproken versies van geschreven content, maar ook voor het ontwikkelen van spraakgestuurde applicaties, games, en meer. Bovendien is het eenvoudig te gebruiken, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel ervaren contentmakers als beginners.

Om aan de slag te gaan met Fliki, hoef je alleen maar een gratis account aan te maken. Vervolgens kun je de Fliki gebruiken om tekst om te zetten in gesproken woord in verschillende talen en stemmen. Het is ook mogelijk om de snelheid en het volume van de stem aan te passen, zodat je de perfecte combinatie voor jouw project kunt vinden.

Kwaliteit van de Nederlandse taal

De kwaliteit van de gegenereerde stemmen is indrukwekkend en je zult merken dat ze natuurlijk en realistisch klinken. Dit komt omdat Fliki gebruikmaakt van geavanceerde deep learning-algoritmen die ervoor zorgen dat de gesproken tekst zo menselijk mogelijk klinkt. Dit betekent dat je jouw publiek een aangename luisterervaring kunt bieden, zonder dat je zelf urenlang opnames hoeft te maken of dure stemacteurs hoeft in te huren. Je kan trouwens ook je eigen stem clonen of die van iemand anders.

We moeten wel eerlijk zijn het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn, ondanks de geavanceerde technieken vonden we ook een aantal stemmen die blikkerig klinken zoals een computer uit de jaren 90, zowel in het Engels als in het Nederlands. Maar er zitten ook veel Nederlandse stemmen tussen die wel perfect zijn en ook het Belgische dialect klonk lekker.

AI tekst naar video Nederlands

Een aantal features en functies van Fliki

Fliki biedt tal van functies en features die je helpen bij het maken van audio-, video- en podcast content op basis van tekst. Enkele van deze functies zijn:

Maak video’s met AI

Fliki’s unieke functie stelt je in staat om video’s te maken op basis van tekst met realistische gesproken tekst, ideaal voor nieuwsberichten, blogs, productpromoties en meer.

Zet je blog om in een video of audio bestand

Plak je blogtekst en maak er binnen enkele minuten een gesproken video van. Heb je geen zin om de tekst te plakken en knippen, geef dan gewoon de url en de AI van Fliki zet deze tekst om in een audio bestand of een video bestand

Maak scripts met AI

Het maken van scripts met Fliki is eenvoudig. Kies een stem, voeg je tekst toe en je kunt scripts genereren met meerdere stemmen die met elkaar praten.

Maak podcasts met AI

Met Fliki kun je podcasts starten, afleveringen maken en je profiel en afleveringen pushen naar andere audio-uitgevers zoals Spotify en Apple Podcasts.

Maak audioboeken met AI

Fliki maakt het eenvoudig om audioboeken te maken door je tekst om te zetten in gesproken woord.

75+ talen

Fliki biedt meer dan 75 natuurlijk klinkende talen om uit te kiezen, zodat je content kunt maken voor een breder publiek.

750+ stemmen

Fliki biedt veel verschillend klinkende stemmen, zowel voor mannen als vrouwen, die je kunt aanpassen aan elk project. Zo kan je ze ook emoties meegeven zoals boos, verdrietig of opgewonden. Dat laatste hebben we maar niet geprobeerd, want we zijn druk aan het werk hier en willen niet worden afgeleid door een zwoele vrouwenstem

AI Foto generatie

Bij je video kan je uit tal van achtergrond foto’s of video’s kiezen, je kan ook allerlei afbeeldingen/ foto’s zelf laten maken door de AI. Na het intypen van twee of meer woorden maakt deze binnen 10 seconden een unieke, leuke foto die je kan gebruiken. Vind je de foto niet leuk genoeg klik dan op regenerate en wederom binnen 10 seconden heb je een nieuwe.

AI Ondertiteling

Op het moment dat jouw tekst wordt uitgesproken in de video verschijnt deze tevens als ondertiteling. Dat is handig voor mensen die het geluid hebben uitstaan of die problemen hebben met luisteren. Desgewenst kan je de ondertiteling helemaal aanpassen aan jouw voorkeuren qua lettertype, grootte, snelheid of je kan deze ook gewoon uitzetten.

AI video genereren van tekst

Voor wie is AI tekst naar video en tekst naar audio bedoeld?

In de hedendaagse wereld, waar contentcreatie steeds belangrijker wordt, is het essentieel om nieuwe manieren te vinden om jouw publiek te bereiken. Een van de tools die hierbij kan helpen, is Fliki. Dit platform is ontwikkeld om tekst om te zetten in gesproken woord en is gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Het is een geweldige oplossing voor contentmakers die hun publiek willen uitbreiden en hun contentstrategie willen verbeteren.

Fliki is daarom goed te gebruiken voor podcasters, auteurs, videomakers, influencers, digitale marketeers en iedereen die inhoud maakt, dus ook als je je tot nu toe alleen bezig hield met teksten. Juist voor die mensen kan dit een gouden kans bieden.

Nieuwe doelgroepen

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Fliki is het potentieel om je bereik te vergroten en nieuwe doelgroepen aan te boren. Door je content beschikbaar te maken in gesproken vorm, kun je mensen aantrekken die liever naar content luisteren dan deze te lezen, zoals mensen die onderweg een podcast luisteren en mensen met een visuele beperking. En zeker niet onbelangrijk: mensen die alleen op YouTube zitten. Zij zouden nooit op jouw website zijn beland, maar vinden jouw content nu op YouTube en gaan zo alsnog naar jouw site of saleskanaal.

Bovendien kun je, door je content in meerdere talen aan te bieden, een internationaal publiek aanspreken, simpelweg door de tekst te laten vertalen naar een van de vele 77 andere talen waarmee Fliki kan omgaan.

Spraakherkenning

Naast het omzetten van tekst naar spraak, biedt Fliki nog andere handige functies die je kunnen helpen bij het optimaliseren van je contentstrategie. Zo kun je bijvoorbeeld spraakherkenning gebruiken om automatisch transcripties te genereren voor audio- of videobestanden.

Compatibel

Fliki is compatibel met verschillende besturingssystemen en apparaten, waardoor het een flexibele oplossing is die bijna overal kan worden geïmplementeerd. Of je nu een website, een mobiele app of een spraakgestuurde applicatie ontwikkelt, je kunt erop vertrouwen dat Fliki je de tools en technologieën biedt die je nodig hebt om je content naar een hoger niveau te tillen.

Prijzen

De prijzen variëren van gratis tot $88, betaal je gelijk voor een jaar dan krijg je 25% korting.

Conclusie

Fliki is de meest professionele AI software in de categorie van tekst naar video en van tekst naar audio en wij beoordelen deze met een dikke 9,5. Met keuze uit 77 talen en meer dan 750 stemmen heb je alles wat je nodig hebt. Toegegeven er zijn wat stemmen bij die wat blikkerig klinken, maar met zoveel keuze zijn er echt meer dan genoeg AI stemmen te vinden binnen elke taal die zeer goed klinken en waarmee je jouw publiek kan overtuigen.

Enkele van de grootste voordelen van het gebruik van Fliki AI zijn de vele mannen- en vrouwenstemmen, de ingebouwde videomaker, de mogelijkheid om blogs snel om te zetten in video’s en podcasts, de uitspraak-editor, spraaksnelheid-editor en toonhoogte-editor.

Zelf zijn wij hier in ieder geval om en hebben besloten deze AI software heel vaak te gebruiken. Dat kan gratis, maar als je er echt mee aan de slag wilt dan raden we je aan om een betaald account te nemen. Al was het alleen maar om goed te zien tot welke grootse dingen deze AI software in staat is en om zelf een maandje te experimenteren. De goedkoopste optie na gratis is $8 dollar per maand of $6 als je voor een jaar gelijk betaald.

Ga naar Fliki

Marco de Beer
Marco de Beerhttps://ai-tools.nl
Marco de Beer is een toegewijde expert op het gebied van AI en technologie. Al van jongs af aan was hij geïnteresseerd in de manier waarop technologie de wereld verder kon helpen en ontwikkelen. Na zijn afstuderen aan de universiteit, richtte Marco zich op de wereld van AI en begon hij te werken aan verschillende projecten zoals AI-tools.nl
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest Populair