donderdag, juni 13, 2024
HomeNieuwsOpenAI zet eerste stap naar betaalde versie ChatGPT Professional

OpenAI zet eerste stap naar betaalde versie ChatGPT Professional

OpenAI heeft zo juist de eerste stap gezet naar een betaalde versie van ChatGPT. De eerste hint werd gegeven op twitter door co-founder Greg Brockman van OpenAI. Wanneer de premium versie van de revolutionaire chatbot beschikbaar is, is nog niet bekend gemaakt.

Tweet van OpenAI co-founder Greg Brockman

ChatGPT belooft in staat te zijn om essays, e-mails, gedichten en zelfs computercode te schrijven en maakt het een must-have voor degene die hun creativiteit en productiviteit naar een hoger niveau willen tillen. OpenAI maakte daarnaast ook een aankondiging op hun officiële Discord-server. Het is een grote stap vooruit voor het bedrijf. Met ChatGPT Professional biedt OpenAI gebruikers een ongekende mate van vrijheid en controle over hun geschreven inhoud.

Lees meer: De ultieme gids voor ChatGPT: ontdek de kracht van AI

OpenAI zal betaling vragen om de enorme kosten te dekken

OpenAI heeft aangekondigd dat ze gaan nadenken hoe ze geld kunnen gaan verdienen met hun populaire virtuele assistent genaamd Chat-GPT. De premium versie van de AI-tool zal ChatGPT Professional gaan heten. Een uitgebreide aankondiging werd gedaan op de officiele OpenAI Discord server, waar ook een link naar een wachtlijst werd gedeeld. Degene die deze wachtlijst invullen kunnen geselecteerd worden om de professionele versie van ChatGPT te testen. De test zal op dit moment nog niet breed beschikbaar worden gesteld door het bedrijf. Hier vindt je de link naar de wachtlijst voor Chat-GPT.

Het voordeel van ChatGPT Professional is dat er geen beperkingen zijn en je een vrijwel onbeperkt aantal berichten kunt sturen (en ontvangen) van ChatGPT. OpenAI heeft recentelijk aangegeven dat ze onder druk staan om winst te maken op producten zoals Chat GPT. De kosten voor het draaien van de servers moeten immens zijn. Wellicht dat daarom OpenAI in gesprek is met Microsoft voor een investering van $10 miljard dollar. Eerder noemde SEO Sam Altman de kosten “eye-watering”.

We will have to monetize it somehow at some point; the compute costs are eye-watering

OpenAI CEO Sam Altman op Twitter

Het is nog onduidelijk hoeveel OpenAI zal vragen voor ChatGPT Professional, en wanneer de service precies beschikbaar zal zijn. Hoe dan ook, de betaalde versie van ChatGPT komt er aan en is een belangrijk moment voor de toekomst van OpenAI. We houden je op de hoogte, mocht er nieuws te melden zijn over de betaalde versie van Chat-GPT.

Marco de Beer
Marco de Beerhttps://ai-tools.nl
Marco de Beer is een toegewijde expert op het gebied van AI en technologie. Al van jongs af aan was hij geïnteresseerd in de manier waarop technologie de wereld verder kon helpen en ontwikkelen. Na zijn afstuderen aan de universiteit, richtte Marco zich op de wereld van AI en begon hij te werken aan verschillende projecten zoals AI-tools.nl
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest Populair