donderdag, juni 13, 2024
HomeNieuwsGoogle lanceert ChatGPT concurrent genaamd Bard

Google lanceert ChatGPT concurrent genaamd Bard

Google lanceert een door kunstmatige intelligentie(AI) aangedreven chatbot genaamd Bard om ChatGPT uit te dagen.

Bard AI zal eerst worden getest door een groep testers voordat het binnenkort wordt uitgerold naar het publiek, aldus Google. Bard is gebouwd op een bestaand taalmodel van Google, Lamda, waarvan één ingenieur zei dat het zo menselijk reageert dat hij gelooft dat het bewustzijn heeft. Het technologiebedrijf kondigde ook nieuwe AI-tools aan voor zijn huidige zoekmachine Google Search.

Chatgpt concurrent Bard AI
Een preview van Bard in de zoekmachine van Google

Chatbots zoals Bard zijn ontworpen om vragen te beantwoorden en informatie te vinden. Ze gebruiken het internet als een enorme databank van kennis, hoewel er zorgen zijn dat dit ook schadelijke materialen en desinformatie kunnen omvatten. ChatGPT is het best bekende voorbeeld van een chatbot die onlangs veel publiciteit heeft gekregen.

Bard probeert de breedte van de kennis van de wereld te combineren met de kracht, intelligentie en creativiteit van onze grote taalmodellen”, schreef Google-baas Sundar Pichai in een blogpost. Pichai benadrukte dat hij wilde dat Google’s AI-services “moedig en verantwoordelijk” zijn, maar gaf geen verdere uitleg over hoe hij wilde voorkomen dat met Bard schadelijke en foutieve content gedeeld zou worden.

Het platform zal aanvankelijk werken op een “lichtgewicht” versie van Lamda, die minder computerkracht vereist zodat meer mensen het tegelijkertijd kunnen gebruiken, aldus de baas van Google.

Google’s aankondiging volgt op brede speculaties dat Microsoft op het punt staat om de AI-chatbot ChatGPT naar zijn zoekmachine Bing te brengen, na een investering van meerdere miljarden dollar in het bedrijf achter ChatGPT, OpenAI.

ChatGPT kan vragen beantwoorden en verzoeken uitvoeren in tekstvorm, gebaseerd op informatie van het internet zoals het was in 2021. Het kan speeches, liedjes, marketingteksten, nieuwsartikelen en studentenessays genereren. Het is momenteel gratis voor mensen om te gebruiken, hoewel het OpenAI elke keer een paar cent kost wanneer iemand die AI-tool gebruikt.

OpenAI kondigde onlangs een nieuw abonnement genaamd ChatGPT Plus aan die naast de gratis versie beschikbaar is.

Wanneer Google Bard AI beschikbaar wordt is nog niet bekend gemaakt.

Wil je meer weten over Bard? Lees dan ons artikel over wat Bard is, hoe het werkt, en wanneer het uitkomt.

Marco de Beer
Marco de Beerhttps://ai-tools.nl
Marco de Beer is een toegewijde expert op het gebied van AI en technologie. Al van jongs af aan was hij geïnteresseerd in de manier waarop technologie de wereld verder kon helpen en ontwikkelen. Na zijn afstuderen aan de universiteit, richtte Marco zich op de wereld van AI en begon hij te werken aan verschillende projecten zoals AI-tools.nl
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest Populair