zaterdag, juli 20, 2024
HomeEditor PicksJasper AI Review (2023): De beste AI Tekstschrijver?

Jasper AI Review (2023): De beste AI Tekstschrijver?

Ben je op zoek naar eerlijke review van Jasper AI? Zoek je een AI tekstschrijver die je kan helpen met het schrijven van content en die tegelijkertijd uren aan tijd kan besparen? Dan ben je hier op de juiste plek.

In deze Jasper AI Review gaan we grondig in op de mogelijkheden en prestaties van de AI-tool. We hebben de afgelopen dagen Jasper.ai getest en beoordeeld en gaan dit met je delen in dit artikel. We kunnen alvast verklappen dat Jasper ook een Dutch setting heeft en daarmee een Nederlandse tekst kan genereren.

Een Jasper.ai review in het kort

AI text generator Nederlands

Hier zijn enkele van features van Jasper AI:

 • Maak blogberichten, verhalen, artikelen en nog veel meer
 • Creëer social media-berichten
 • Jasper creëert 100% originele inhoud
 • Schrijf promotie-teksten voor landingspagina’s, advertenties etc
 • Heeft veel content frames, waaronder AIDA
 • Heeft lange-vorm-assistentie om langere artikelen te schrijven
 • Verbeter bestaande inhoud met Content Improver
 • Schrijf e-mails inclusief pakkende titels
 • Maak scripts voor video’s en nog veel meer.

Wat is Jasper AI (Vroeger bekend als Jarvis)

Jasper is een AI tool die gebruikt maakt van het GPT-3.5 taal-model om automatisch teksten te genereren. Het biedt een breed scala aan templates voor schrijven van teksten zodat je niet langer uren hoeft te besteden aan het creëren van inhoud.

Met Jasper kun je automatisch blogposts, social media berichten, advertenties, e-books, landing page teksten, verhalen en zelfs romans creëren. Meer dan 100.000 mensen gebruiken Jasper AI om content te creëren voor verschillende doeleinden. Ben je op zoek naar alternatieven? Bekijk dan onze top 5 beste AI-techschrijvers van dit moment.

Bekijk de video voor een overzicht van wat Jasper kan doen

Hoe werkt het?

AI writer Dutch
Jasper maakt gebruikt van GPT-3, ontwikkeld door OpenAI

Om het eenvoudig uit te leggen, Jasper AI werkt door middel van kunstmatige intelligentie en machine learning om menselijke teksten te produceren. Je kunt het gebruiken voor het schrijven van teksten voor blogberichten, advertenties, social media-posts, marketing e-mails en meer.

In de achtergrond gebruikt Jasper GPT-3-technologie (een autoregressieve taalmodel) die is ontwikkeld door OpenAI, een kunstmatig intelligentie-onderzoekslab gevestigd in San Francisco. ChatGPT is bijvoorbeeld ook een tool dat gebruikt maakt van GPT-3.

Maar maak je geen zorgen, het is gemakkelijk in gebruik. Iedereen kan in slechts enkele seconden content van hoge kwaliteit creëren, of je kunt een VA (Virtual Assistant) inhuren om het werk voor je te doen, terwijl jij ontspant en een piña colada drinkt!

Voor wie is deze AI tekstschrijver interessant?

Jasper.ai is een krachtige tool die voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden, onder andere:

 • Bloggers die moeite hebben om regelmatig nieuwe inhoud te bedenken en schrijven
 • Webshop eigenaren die originele product omschrijvingen willen maken
 • YouTubers die op zoek zijn naar korte en unieke titels en beschrijvingen voor hun video’s
 • Social media managers die snel uitstekende social media-posts willen maken
 • SEO’s, affiliate marketeers en iedere andere persoon die blogartikelen wil schrijven
Jasper AI teksten schrijven nederlands

Kortom, als je op zoek naar een manier om automatisch content te creëren en tijd te besparen, dan moet je Jasper proberen.

De Beste Jasper AI Templates

Jasper heeft meer dan 50 templates waar je uit kunt kiezen om bepaalde content te genereren. Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen, maar je kunt deze templates gebruiken voor allerlei verschillende doeleinden.

Zo kun je bijvoorbeeld teksten invoeren waarvan je een samenvatting kunt laten genereren, je hebt templates voor het maken van product omschrijvingen en templates voor het maken van creatieve verhalen.

Hieronder vindt je onze lijst van de beste Jasper templates:

 • AIDA Framework (Attention – Interest – Desire – Action) Deze template helpt je enorm wanneer je wervende teksten wil genereren en je kunt het zelfs gebruiken voor social media posts.
 • Content Improver – Deze templates helpt je met het herschrijven en verbeteren van bestaande content om het meer interessant of creatiever te maken.
 • Product Description – Helpt je om betere productomschrijvingen te maken voor websites, e-mail en social media.
 • Blog Post Intro Paragraph – Schrijft een introductie paragraaf voor een artikel of blogpost
 • Creative Story – Helpt je om creatieve verhalen te schrijven voor bijvoorbeeld een boek
 • Sentence Expander – Het stelt je in staat om een korte zin of een paar woorden uit te breiden tot een langere zin die creatief, interessant en betrokken is.
 • Persuasive Bullet Points – Genereer aantrekkelijke bullet-points om in te voegen in landing pagina’s – e-mails – en meer.
 • Video Description (YouTube) – Creer unieke beschrijvingen voor Youtube video’s die goed ranken in Google
 • Text Summarizer – Voer een lange tekst in, en je krijgt een samenvatting van deze tekst
 • Blog Post Topic Ideas – Helpt je bij het verzinnen van nieuwe blogpost ideeën.
bestand automatisch genereren

Nieuw: Jasper Chat is toegevoegd

Jasper Chat is onlangs toegevoegd

Onlangs hebben ze Jasper Chat geïntroduceerd, wat gratis is inbegrepen bij de betaalde versies. Hiermee kun je elke vraag stellen aan de AI, net zoals je ChatGPT zou aanspreken.

Een voordeel van Jasper Chat ten opzichte van ChatGPT is dat het bereikbaar is in de zijbalk wanneer je blogposts schrijft in Boss Mode.

Dus wanneer je snel wat meer onderzoek wil doen bij het schrijven van blogposts, kun je Jasper Chat raadplegen en krijg je meteen antwoord op je vragen.

Hier zijn enkele dingen waar Jasper Chat je bij kan helpen:

 • Ondersteuning bij onderzoek (Jasper Chat heeft ontzettend veel kennis)
 • Het opdoen van ideeën en inspiratie (nooit meer een Writers Block ;))
 • Contentoptimalisatie en SEO – Voor bijvoorbeeld meta-titels en beschrijvingen
 • Beantwoorden van algemene vragen
 • Het genereren van software code

Je zult zien dat je Jasper Chat misschien wel vaker gaat gebruiken dan de templates, omdat het gewoon veel handiger is om alles op 1 plek te hebben.

Boss Mode uitgelegd

Jasper Boss Mode is een nieuwe toevoeging aan Jasper AI die het mogelijk maakt om een echte “baas” te worden in het creëren van content.

Wanneer je Boss Mode activeert dan open je een soort Word-document omgeving waar je de content die gegenereerd wordt meteen kunt aanpassen aan jouw wensen. Het is in principe een handige tool die de verschillende templates overbodig maken en je een handige interface geeft om jouw content te creëren.

Boss Mode maakt het gemakkelijk om blogposts, marketing-emails en zelfs boeken te kunnen schrijven. Dit stelt je in staat om AI-inhoud tot 5x sneller te schrijven dan op het Starter plan en is de ideale oplossing voor bloggers, marketeers of content-schrijvers.

AI verslag maken met Jasper

Jasper Art: Maak afbeeldingen met AI

Naast het creëren van geschreven content kan Jasper je ook helpen met het genereren van afbeeldingen. Met Jasper Art kun je in een fluitje van een cent afbeeldingen maken voor je marketing campagne, blogposts of andere reclame uitingen.

Lees meer: De 5 beste AI-Tools van 2023

Niet langer hoef je op zoek te gaan naar dure afbeeldingen of afbeeldingen zonder copyright, met Jasper Art kun je 100% unieke plaatjes en afbeeldingen creëren met slechts een paar woorden.

Video over hoe Art werkt om simpel afbeeldingen te maken

Wat we goed vinden aan Jasper.ai

 • In onze ogen de beste AI tool voor het genereren van teksten
 • Meer dan 50 content templates beschikbaar
 • Actieve en behulpzame community
 • Flexibele abonnementen
 • Geweldige features zoals Boss Mode en Jasper Chat
 • Maak afbeeldingen met Jasper Art
 • Meer dan 25 talen beschikbaar, waaronder Nederlands

Wat we minder goed vinden aan Jasper.ai

 • De lange-vorm assistent kan soms teksten herhalen
 • Zoals vele AI tools heb je geen recente informatie (na 2022) beschikbaar

Jasper AI Review van Prijzen

Jasper.ai heeft sinds kort 2 opties voor abonnementen: Boss Mode en Business. Het starter abonnement is sinds kort niet meer beschikbaar.

Boss Mode is voor individuen en kleinere teams.

Business is voor bedrijven die met veel verschillende gebruikers gebruik willen maken van Jasper.

Jasper prijzen

Boss Mode en Business features en prijzen

Boss Mode heeft alle features die eerder genoemd zijn in het artikel. Boss Mode kan gebruikt worden voor maximaal 5 gebruikers. Business is voor bedrijven die meer dan 5 gebruikers willen toevoegen.

Boss Mode is beschikbaar vanaf $49 per maand voor een jaar abonnement. Bij een maandelijks opzegbaar abonnement is de prijs minimaal $59 per maand. Bij deze prijs kun je voor 50.000 woorden aan content genereren. Boss Mode is daarnaast ook aanpasbaar voor meer woorden. Voor bijvoorbeeld 100.000 woorden en een jaarabonnement betaal je $82 per maand.

Business abonnementen starten vanaf $499 per maand en zullen op maat worden gemaakt op basis van de wensen van het bedrijf.

Ga naar Jasper.AI

In Review: Wat wij vinden van Jasper AI

Marco de Beer
Marco de Beerhttps://ai-tools.nl
Marco de Beer is een toegewijde expert op het gebied van AI en technologie. Al van jongs af aan was hij geïnteresseerd in de manier waarop technologie de wereld verder kon helpen en ontwikkelen. Na zijn afstuderen aan de universiteit, richtte Marco zich op de wereld van AI en begon hij te werken aan verschillende projecten zoals AI-tools.nl
RELATED ARTICLES

2 REACTIES

 1. Mag je de tool ook gebruiken om andermans tekst te laten herschrijven en op je blog zetten? Het is in principe niet het copy-pasten.

  Helemaal nieuw met de tool.

  Mvg
  Kevin

  • Een beetje herschrijven valt m.i. wel onder het copyright. Je zal hier denk ik, dus wel wat creatiever mee om moeten gaan, door zelf iets nieuws toe te voegen, een andere invalshoek te kiezen of je laten inspireren door meerdere artikelen over hetzelfde onderwerp, die je dan vervolgend combineert. Let op dit is mijn gedachte erover maar geen juridisch advies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest Populair

Jasper.ai is in onze ogen de beste AI-tool voor het schrijven van teksten. Het heeft een geweldig platform gebouwd met vele features die je zullen helpen bij het creëren van content. Momenteel is dit de meest populaire AI en we begrijpen waarom. Naast teksten kun je ook afbeeldingen maken met Jasper Art, en de abonnementen zijn van een acceptabel niveau, wat een geweldige optie maakt voor marketeers, bloggers en bedrijven in de content industrie.Jasper AI Review (2023): De beste AI Tekstschrijver?