donderdag, juni 13, 2024
HomeAI ToolsGoogle Bard uitgelegd - Wat is Bard en hoe werkt het?

Google Bard uitgelegd – Wat is Bard en hoe werkt het?

Google heeft onlangs een nieuwe AI chatbot aangekondigd die de naam Bard gaat krijgen. Bard AI moet de concurrentie aangaan met ChatGPT, een chatbot die gebruikt maakt van kunstmatige intelligentie en ontwikkeld is door OpenAI. In dit artikel gaan bespreken wat Bard is, hoe het werkt en wanneer deze nieuwe AI-tool wordt gelanceerd. De AI-tool wordt waarschijnlijk ook aan de zoekmachine toegevoegd als extra functie om vragen te beantwoorden.

Wat is Bard?

Bard is een chatbot die door middel van kunstmatige intelligentie en machine-learning te combineren, vragen kan beantwoorden en teksten kan genereren op een menselijke manier. Bard is ontwikkeld door Google, het bedrijf achter de bekende producten zoals Google Search en Google Maps. Met Bard kun je antwoorden krijgen op vragen, je kan het teksten en samenvattingen laten schrijven in verschillende talen en het kan dit allemaal doen op een elegante en menselijke manier. Volgens veel analisten is Bard een reactie op het enorme succes van ChatGPT, een tool die in een korte tijd miljoenen gebruikers heeft gekregen.

Hoe werkt Bard?

Bard maakt gebruikt van een taal-model ontwikkeld door Google die LaMDA heet. LaMDa staat voor “Language Model for Dialogue Applications” en is in 2021 gelanceerd. Ondertussen zijn we bij de tweede versie van het taalmodel, LaMDA 2, die vorig jaar uitgekomen is. Vlak na de lancering was er nogal wat ophef omdat Google-engineer Blake Lemoine claimde dat het nieuwe taalmodel “gevoelens en bewustzijn” zou hebben, wat uiteindelijke tot het ontslag van de medewerker leidde.

De AI van Bard zal vrij gemakkelijk in gebruik zijn. Je kunt een tekstveld gebruiken om vragen of opdrachten te geven, waarna je een antwoord zal krijgen. De interface zal ongeveer hetzelfde als bij Chat GPT. Hieronder vindt je een video is Google onlangs op hun blog publiceerde.

Video over hoe Google Bard gaat werken

Wordt Bard aan de Google zoekmachine toegevoegd?

Ja. Google gaat de kracht van AI gebruiken om zoekresultaten te verbeteren. Binnenkort zal je AI-gestuurde functies in Google Zoeken zien die complexe informatie en meerdere perspectieven vertalen naar eenvoudig te begrijpen formats, zodat je snel het grotere plaatje kunt begrijpen en meer kunt leren van het web wanneer je vragen hebt.

Als je bijvoorbeeld de zoekmachine vraagt of het makkelijker is om een piano of een gitaar te spelen, dan krijg een antwoord die meerdere perspectieven en ervaringen belicht. De AI bundelt ervaringen die gedeeld zijn in blogposts en maakt hier een samenvatting van. Daarnaast kan er nog extra informatie worden gegeven in de context van de vraag. Hieronder vindt je een voorbeeld die is gedeeld in de officiële blogpost.

AI alternatief voor ChatGPT

Wanneer komt Bard uit?

Bard wordt in de komende weken gelanceerd volgens Google. Momenteel wordt het getest door een groep testers waarna over een paar weken de tool voor een breder publiek uitkomt. Een exacte datum is nog niet bekend gemaakt.

Dit is de quote van Google’s baas Sundar Pichai: “En vandaag, nemen we een nieuwe stap voorwaarts door het te laten testen door een select groepje testers, waarna we het over een paar weken beschikbaar maken voor een breder publiek.”

Het is dus nog even afwachten wanneer de AI tool beschikbaar komt.

Marco de Beer
Marco de Beerhttps://ai-tools.nl
Marco de Beer is een toegewijde expert op het gebied van AI en technologie. Al van jongs af aan was hij geïnteresseerd in de manier waarop technologie de wereld verder kon helpen en ontwikkelen. Na zijn afstuderen aan de universiteit, richtte Marco zich op de wereld van AI en begon hij te werken aan verschillende projecten zoals AI-tools.nl
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest Populair