zaterdag, juli 20, 2024
HomeAI ToolsDe 5 beste AI tools van 2023

De 5 beste AI tools van 2023

Veel mensen vragen ons wat nu de beste AI tools zijn van dit moment. Mensen vinden dit lastig omdat er letterlijk honderden verschillende AI modellen en AI-software beschikbaar zijn. In dit artikel gaan we kijken naar de meest indrukwekkende AI apps van 2023, het jaar dat vele nieuwe ontwikkelingen en producten gelanceerd worden. We beoordelen verschillende apps en maken ook een ranking van de verschillende tools.

Er zijn veel verschillende AI apps, met allemaal verschillende doelen. Zo heb je AI-modellen die output geven in tekst en heb je andere software die afbeeldingen, video’s of audio kunnen genereren.

Hieronder vindt je een lijst met wat voor soort content je kunt genereren met AI:

 • Tekst naar tekst
 • Tekst naar afbeeldingen
 • Tekst naar audio
 • Tekst naar video

Daarnaast hebben sommige tools ook de mogelijkheid om meerdere soorten content te generen. Hieronder gaan we kijken wat voor iedere categorie de beste apps op dit moment zijn. Deze lijst zal continue vernieuwd en verbeterd worden, zodat ie altijd up-to-date is!

Beste AI tools voor het schrijven van teksten

Nadat wij een heel scala aan apps hebben bekijken en uitgebreid hebben getest, is hier onze lijst met beste AI tools voor het genereren van tekst.

1: Jasper.ai (Beste AI app voor het genereren van teksten)

AI bestand maken via Jasper

Jasper.ai is een van de beste AI tools voor het schrijven van content. Jasper AI is maakt gebruik van GPT3 technologie om unieke en aantrekkelijke tekst te genereren. De virtuele assistent helpt je om gemakkelijk en snel teksten te kunnen schrijven over elk onderwerp. Volgens eigen zeggen kun je 10x sneller blogposts schrijven, en is onze test hebben we dit inderdaad ook ondervonden.

Features van Jasper.ai

Naast het schrijven van artikelen of blogposts voor een website kun je Jasper.ai ook gebruiken voor vele andere doeleinde, waaronder het schrijven van:

 • Artikelen, blogposts en andere content
 • Social media posts
 • Professionele advertenties
 • E-mails
 • Het maken van afbeeldingen met Jasper Art

Jasper.ai is in staat om in meer dan 25 talen te lezen en schrijven, waaronder Nederlands. Daardoor het is een perfecte tool voor Nederlandse webmasters, schrijvers, marketeers en andere mensen die dagelijks bezig zijn met content schrijven en bedenken. Met Jasper.ai heb je nooit meer last van Writer’s block. Met een simpele input kun je talloze creatieve ideeën en suggesties krijgen. En met Jasper Art kun je daarnaast ook nog eens plaatjes en afbeeldingen maken in een paar simpele stappen. Een geweldige en veelzijdige AI app voor mensen in de content industrie. Wij van AI-tools.nl maken dan ook graag gebruik van Jasper bij het maken van onze content, een echte aanrader.

Prijs van Jasper.ai

Jasper heeft een trial beschikbaar zodat je eerst de software kunt uitproberen voordat je een pakket afneemt. Deze trial is voor 5 dagen te gebruiken. Wanneer je langer gebruik wil maken van deze AI dan zal je een abonnement moeten afsluiten. Deze pakketten zijn zowel jaarlijks als maandelijks af te nemen, de jaarlijkse abonnementen geven 17% korting.

Er zijn 3 pakketten te nemen, die alle 3 ook eventueel aan te passen zijn op jouw behoefte. Dit zijn de 3 pakketten:

 • Starter (vanaf $24 p/m)
 • Boss Mode (vanaf $49 p/m)
 • Business (gepersonaliseerd)
AI verslag maken met Jasper

Het starter pakket is standaard ingesteld op $40 per maand, maar kan ook aangepast worden op $24 per maand. Voor het standaard Starter pakket ($40 p/m) kun je tot wel 35,000 woorden per maand genereren. Daarnaast ontvang je meer dan 50 AI templates, een Chrome-extensie en kun je 5 gebruikers toevoegen wanneer je met meerdere mensen aan een project werkt.

Het standaard Boss Mode pakket is standaard ingesteld op het genereren van 100,000 woorden per maand en kost $84 per maand. Dit pakket bevat ook nog enkele extra’s ten opzichte van het Starter pakket. Zo krijg je een special editor in de Google Docs style wat het aanpassen van content makkelijker maakt. Tevens kun je langere inputs en outputs verwachten. Dit pakket is ook aan te passen om meer dan 700,000 woorden te genereren, maar de prijs zal wel tegelijk flink omhoog gaan.

Het Business pakket is een pakket dat aangepast kan worden aan de wensen voor een bedrijf. Dit pakket is vooral interessant voor grote bedrijven met een groot aantal werknemers die gebruik willen maken van Jasper.

Conclusie

Jasper is een ontzettend krachtige AI en een behulpzame manier om teksten te genereren en het kan zelfs afbeeldingen produceren met Jasper Art. Het is een van de meest populaire AI tools op dit moment voor mensen die dagelijks content produceren zoals het schrijven van artikelen voor een website, mensen die in marketing werken en geweldige in het schrijven van content voor social media en e-mailmarketing. Volgens veel mensen zijn de teksten die Jasper kan produceren van de hoogste kwaliteit. Verder kun je de app gratis uitproberen met een trial van 5 dagen en heeft het betaalde pakketten die redelijke toegankelijke prijzen hebben. Ik zou zeggen, probeer het uit, en kijk of deze tool jou kan helpen.

Ga naar Jasper

2. WriteSonic (Beste goedkope optie voor AI teksten)

AI file automatisch genereren

Een andere geweldige AI-tool om tekst te genereren is WriteSonic. Deze app helpt schrijvers, bloggers, ondernemers en andere content-makers om sneller en efficiënter te schrijven. Writesonic richt zich op SEO (Search Engine Optimization) en maakt het makkelijk om met teksten hoog te scoren in Google.

WriteSonic is beschikbaar in het Nederlands en kan dus ook Nederlandse teksten produceren.

Features van Writesonic

Naast het schrijven van artikelen of blogposts voor een website kun je WriteSonic ook gebruiken voor vele andere doeleinde, waaronder het schrijven van:

 • Blogs, website-content, wetenschappelijke artikelen etc
 • CPC advertenties voor bv Google
 • Social media content en ideeën
 • Content zoals e-mails, essays, samenvattingen, metadescriptions en nog veel meer
 • Writesonic kan daarnaast ook afbeeldingen genereren op basis van instructies

WriteSonic heeft een breed scala van hulpmiddelen zoals een eigen editor zodat je makkelijk teksten kunt aanpassen, tot het automatisch publiceren van content in platformen zoals WordPress, Wix en Shopify. Het heeft slecht 5 woorden nodig om een heel artikel te genereren die de juiste grammatica en spelling aanhoudt. Daarnaast is er ook een AI tool om afbeeldingen te creëren genaamd Photosonic.

Prijs van Writesonic

Writesonic verdeeld haar pakketten onder 4 opties. Premium, Good, Average en Economy. Deze opties gaan over de kwaliteit van de teksten. Bij Premium krijg je de best mogelijke kwaliteit aan teksten, bij Economy de minste.

Writesonic is gratis uit te proberen met een trial voor het gebruik van 2500 ‘premium’ woorden of 6250 ‘goede’ woorden. Dat betekent dat je een goed beeld kan krijgen van de software voordat je overgaat op het kopen van een abonnement. Vrijwel alle features zitten in deze trial verwerkt.

Naast de trial versie heeft Writesonic ook een aantal verschillende betaalde pakketten die aan te passen zijn op de wensen van de gebruiker. Het goedkoopste abonnement is al beschikbaar vanaf $12.67 per maand. Dit pakket is voor 1 gebruiker en vooral interessant voor bloggers en freelancers. Met dit pakket kun je 19,000 ‘premium’ woorden genereren of 47,500 ‘goede woorden’. Wanneer je kiest voor ‘Average’ of ‘Economy’ dan woorden het aantal woorden alleen maar meer. De vraag is of de kwaliteit dan wel goed genoeg voor jouw behoeftes. Daarnaast zijn de artikelen in de betaalde pakketten in een langere vorm, dus artikelen met meer woorden.

Prijzen AI bestanden
De verschillende pakketten die WriteSonic aanbiedt. Bovenaan kun je kiezen wat de kwaliteit van de teksten moet zijn die je wil genereren.

Conclusie

Writesonic is een AI-tool met geweldige goede teksten en features. Het is uitstekend voor mensen die vaak artikelen moeten schrijven zoals bloggers en andere tekstschrijvers. Je kunt daarnaast ook de kwaliteit van de teksten kiezen en de software gebruiken zoals jij dat wil. Met de goedkoopste pakketten die gaan voor $12.67 is het ook nog eens een voordelige optie. Writesonic heeft ook een eigen editor en je kunt zelfs ook nog afbeelding genereren, en dat WriteSonic een geweldige optie voor website eigenaren. Probeer de trial uit, en laat ons weten wat je er van vindt!

Ga naar Writesonic

Beste AI tools voor maken van afbeeldingen en AI art

Het is al jaren mogelijk om met de hulp van AI allerlei plaatjes en afbeeldingen te maken. Maar jarenlang waren deze van erg lage kwaliteit. Dat is sinds kort verandert. 2023 is het jaar van de AI art en het gemakkelijk maken van afbeeldingen voor magazines en websites. Wij hebben onlangs allerlei AI tools getest en beoordeeld. Hieronder vindt je de beste AI tools voor het maken van afbeeldingen, en het maken van AI kunst.

3. Nightcafe (Beste AI app voor afbeeldingen)

tekst naar foto Nightcafe

Nightcafe is onze ogen de beste AI om afbeeldingen en AI kunst te maken. Nightcafe is één van de grote namen in de wereld van AI afbeeldingen en kunst. Het staat bekend als de meest geavanceerde algoritme en heeft meer opties dan vele andere AI generators. Tegelijkertijd blijft het prima te gebruiken door beginners.

Nightcafe werkt met een credits-systeem. Dat betekent dat elke keer dat je een afbeelding maakt, je een credit gebruikt. Credits kun je los kopen, maar je kunt ook een abonnement kopen zodat elke maand een aantal credits toegevoegd wordt. Je kunt ook gratis credits verdienen door bepaalde taken uit te voeren.

De features van Nightcafe:

 • Je bent eigenaar van al je creaties
 • Meer geavanceerdere algoritmes dan andere apps
 • Veel opties voor geavanceerde gebruikers
 • Verdien gratis credits door mee te doen in de community.
 • Een behulpzame en actieve community.
 • Al je afbeelding tegelijk downloaden in een bundel
 • Maak een print van je kunst en koop dit direct op de website

4. Dall-E 2 (Goede AI app voor het maken van afbeeldingen)

text to image Dalle 2

Dall-E 2 is ook een geweldige optie als het gaat om afbeeldingen creëren op basis van jouw inputs. Dall-E 2 is ontwikkeld door OpenAI en werkt net als Nightcafe op basis van een credit systeem. Dall-E laat ontzettend veel potentie zien. Volgens OpenAI kan de AI-tool gebruikt worden voor illustraties, product-designs en voor het genereren van nieuwe ideeën en inspiratie.

DALL-E 2 heeft een makkelijk te gebruiken interface die het voor iedereen mogelijk maakt om afbeeldingen te creëren van hoge kwaliteit met de hulp van AI. Dit betekent dat niet alleen professionele artiesten en kunstenaars de app kunnen gebruiken, maar dat ook beginners aan de slag kunnen om hun mooiste creaties tot leven te brengen.

Eén van de beste features van Dall-E 2 heet paintbrush. Deze functie maakt het mogelijk om schaduwen, highlights en andere toevoeging te maken aan je afbeeldingen. Dit maakt het mogelijk om complexe afbeeldingen met verschillende lagen te creëren. Ieder met verschillende eigenschappen.

Video over hoe je Dall-E 2 kunt gebruiken om afbeeldingen te maken met AI

Beste AI tools voor maken van video’s

Als je een paar jaar geleden had gezegd dat je video’s kon maken met de hulp van AI dan hadden veel mensen je voor gek verklaard. Nu in 2023, zijn er steeds meer AI apps die dit mogelijk maken. We hebben veel verschillende tools gebruikt en getest en hieronder vindt je de allerbeste.

5. Synthesia (Beste AI app voor het creëren van video’s)

Synthesia helpt je met het creëren van professionele video’s met jouw inputs en de hulp van AI. Het biedt verschillende opties aan voor het maken van deze video’s zoals ‘storyboard creator’, een video editor en nog veel meer. Mensen gebruiken Synthesia bij het maken van marketing video’s, demo’s voor producten en voor educatieve en instructie-video’s. Synthesia ondersteunt meer dan 60 talen waaronder Nederlands. Met gebruiksvriendelijke en intuïtieve features is het de beste AI tool voor video’s van dit moment.

Features van Synthesia

Synthesia heeft vele features en opties ingebouwd om zeer professionele video’s te maken zonder dat je zelf voor een camera hoeft te staan, waaronder:

 • De avatars gecreerd door AI geven een menselijk gezicht aan je video’s
 • Er kunnen voice-overs worden gemaakt met AI
 • Er zijn vele video templates beschikbaar waaruit je kunt kiezen
 • Je kunt makkelijk ondertiteling toevoegen door een speciale optie in Synthesia
 • Je kunt makkelijk bedrijfslogo’s en lettertypes invoegen dat bij je merk passen
AI video Synthesia
Synthesia heeft een makkelijk drag-and-drop systeem waardoor het zelfs voor beginners mogelijk om met AI professionele video’s te genereren.

Synthesia Prijs

Synthesia is beschikbaar voor persoonlijk gebruik voor €26,- per maand. Daarvoor krijg je elke maand 10 video-credits, en vele andere opties om professionele AI video’s te maken. Voor bedrijven die meer nodig hebben zijn er gepersonaliseerde prijzen en features beschikbaar om te kiezen.

Synthesia is de meest krachtige en geavanceerde AI op dit moment beschikbaar voor mensen die professionele video’s willen maken zonder zelf voor een camera te staan. De kwaliteit van de video’s zijn enorm goed, en de prijs voor een abonnement zijn niet al te duur. Wat wel een minpunt is, is dat er geen echte trial beschikbaar is. Waarschijnlijk omdat het renderen van video’s erg duur is. Wel is er een demo functie beschikbaar voor mensen die het willen proberen. Wanneer je op zoek bent naar een professionele video maker voor jouw bedrijf, dan moet je Synthesia zeker proberen. Ook de voice-over functie is erg goed en bijna niet van echt te onderscheiden.

Ga naar Synthesia

Dit is voor zover het einde van dit artikel, maar wees niet getreurd. We zullen je constant updaten met betrekking tot de beste AI tools die op de markt zijn. Binnenkort meer!

Marco de Beer
Marco de Beerhttps://ai-tools.nl
Marco de Beer is een toegewijde expert op het gebied van AI en technologie. Al van jongs af aan was hij geïnteresseerd in de manier waarop technologie de wereld verder kon helpen en ontwikkelen. Na zijn afstuderen aan de universiteit, richtte Marco zich op de wereld van AI en begon hij te werken aan verschillende projecten zoals AI-tools.nl
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest Populair