zondag, mei 26, 2024
HomeAI ToolsRadioGPT. Een volledig zelfstandig AI radiostation.

RadioGPT. Een volledig zelfstandig AI radiostation.

Het zal bijna niemand zijn ontgaan dat de ontwikkelingen en bekendheid van AI sinds het najaar van 2022 in een enorme stroomversnelling terecht zijn gekomen, dankzij onder andere het succes en media aandacht van ChatGPT. Maar wist je dat er nu ook een RadioGPT bestaat die 100% draait op AI technologie?

Sinds eind februari zorgt het in de Verenigde Staten gevestigd Futuri voor een ware revolutie in de radio industrie met de lancering van RadioGPT, ’s werelds eerste AI-gestuurde radiozender en deze technologie is tegen betaling ook te gebruiken door derden.

Een Amerikaans bedrijf uit Ohio heeft een volledig nieuwe AI-gestuurde radiotechnologie gecreëerd, RadioGPT genaamd, die van alles geheel zelfstandig kan uitzenden in de ether, zowel stem en muziek en ook lokale nieuwsberichten. Ook is het in staat zelf social media berichten en eigen podcasts te creëren zonder menselijke tussenkomst. Ter ondersteuning en promotie van de shows kan RadioGPT website blogs, social media berichten en zelfs video content creëren.

RadioGPT combineert de kracht van GPT-3 technologie met Futuri’s AI-gedreven gerichte story discovery en social content systeem, TopicPulse, evenals AI voice technologie om een gelokaliseerde radio-ervaring te kunnen aanbieden voor elke markt en elke doelgroep.

RadioGpt introductie op Vimeo

Futuri, het bedrijf achter de technologie, beweert in een persbericht waarin de technologie wordt aangekondigd, dat alle inhoud die het creëert volledig kan worden gelokaliseerd op de plaats waar het wordt uitgezonden.

De techniek TopicPulse scant hierbij Facebook, Twitter, Instagram en meer dan 250k+ andere bronnen op nieuws en informatie, om te identificeren welke onderwerpen trending zijn in een bepaalde locatie. Relevante informatie voor de omgeving van het radiostation wordt dan gefilterd en delen daarvan voorgelezen door de AI in de radio uitzending. Een zender die zich richt op Amsterdam zal dus alleen de nieuwsberichten gebruiken die voor Amsterdam interessant zijn, voorgelezen door de AI presentator.

Gebruikers kunnen kiezen voor diverse AI-gegenereerde stemmen, waarbij shows door maximaal drie verschillende personages tegelijk kunnen worden gepresenteerd. En de AI-systemen kunnen ook de stem nabootsen van bestaande presentatoren / bekende Dj’s of andere VIPS.

In de praktijk betekent dit, dat je kan luisteren naar een muziekstation waarin muziek die door de AI speciaal wordt uitgekozen voor de doelgroep van dat moment, wordt afgewisseld met vriendelijke presentatoren die de muziek-nummers aan elkaar praten en hierbij het belangrijkste lokale nieuws voorlezen. Desgewenst kan dat dus worden gedaan door de stem van een VIP.

Ben je benieuwd naar RadioGPT? Hieronder volgt de URL waarbij je zelf kan kennismaken met het eerste AI radiostation ter wereld.

Luister direct naar de livestream radio van RadioGPT , ook benaderbaar via een wat makkelijker te onthouden zijn htts://radiogpt.ai

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest Populair