Home AI Tools AI music generator. Zelf AI muziek maken. StockmusicGPT review

AI music generator. Zelf AI muziek maken. StockmusicGPT review

0
523
Ai Music Generation StockmusicGPT

Als je op zoek bent naar een AI tool om unieke auteursrechtenvrije muziek te genereren voor je content, dan is StockmusicGPT een meer dan goede optie. Hieronder volgt een review van StockmusicGPT.

StockmusicGPT, een beste AI music generator

StockmusicGPT is een slim computerprogramma dat door middel van AI jou helpt om speciale muziek te maken voor o.a. filmpjes, podcasts en posts op social media. Het werkt eenvoudig: je kiest wat voor soort muziek je leuk vindt en wat het thema moet zijn.

Vervolgens maakt het programma een nieuw liedje voor je. Dit is superhandig omdat je de muziek overal voor mag gebruiken zonder je zorgen te maken over licenties of extra kosten. Je kunt zoveel liedjes maken als je wilt en ze voor altijd bewaren.

Het kost niet veel en de eerste keer is het zelfs volledig gratis. Dus als je zelf muziek nodig hebt die niemand anders heeft, kan StockmusicGPT je helpen zonder gedoe over copyright wetten en over muziekrechten. Hieronder zullen we dieper inzoomen op de mogelijkheden en hoe je StockmusicGPT het best kunt gebruiken.

StockmusicGPT Review

StockmusicGPT is ideaal voor het genereren van AI Muziek die is afgestemd op jouw specifieke behoefte en wordt veel gebruikt door video-editors, podcasters en mensen die stockmuziek nodig hebben voor hun website.

Binnen enkele minuten kan je al het eerste resultaat downloaden en ben je niet tevreden dan begin je opnieuw of laat je de gecreëerde output aanpassen. Dit laatste kan je net zo vaak doen als nodig, totdat het volledig voldoet aan je wensen en smaak.

Muziek Genres

Bij het maken van AI muziek of het downloaden van AI muziek die ze al op stock (voorraad) klaar hebben liggen, kan je kiezen uit vele verschillende muziekstijlen. Onderaan de pagina kan je een volledige opsomming vinden van de muziek genres.

Lengte van de muziek

Een nadeel van de AI music generatoren is dat de output die deze sites of apps genereren, vaak gelimiteerd is tot een zeer beperkte tijdsduur. Datzelfde geldt ook voor StockmusicGPT, maar deze site geeft je wel de flexibiliteit om dit probleem te omzeilen.

Bij aanmaak van de audio kan je de gewenste tijdsduur opgeven en mocht de gewenste output langer zijn dan de output die zij standaard creëren, dan kan je de lengte eenvoudig vergroten door de duur net zo vaak aan te passen als nodig. Hiermee kan je dus een nummer maken die vele minuten lang is.

Het gebruik van StockmusicGPT

Zelf AI Muziek Maken Gratis En Premium

Je kan op de site op verschillende manieren aan je muziek komen. Je kan deze downloaden uit een voorraad muziek songs die zij zelf al eens hebben aangemaakt en bij hun op voorraad ligt. Maar verreweg het leukste is het natuurlijk om je eigen AI muziek te maken. Ook dit kan op verschillende wijzes: van tekst naar muziek, van foto naar muziek, van audio naar muziek.

Download AI muziek

Als je geen zin hebt om “creatief” te zijn, dan kan je ook gewoon lekker bladeren door bestaande muziek files. Als je wat hebt gevonden dan kan je deze downloaden en rechtenvrij gebruiken. Hieronder staan twee korte voorbeelden van AI samples van StockmusicGPT.

AI music sample demo 1 – Trance

AI music sample demo 1 – Ambient

AI muziek maken via tekst naar muziek

De meest eenvoudige wijze om zelf muziek te maken is door zelf een via een zogenaamde prompt je wensen kenbaar te maken. Dit kan heel beschrijvend zijn zoals:

Componeer een stuk van [lengte] minuten met een tempo van [tempo] BPM in een stijl van [genre]. Gebruik [geluiden of instrumenten] voor de hoofdklanken. Het moet [een bijvoeglijk naamwoord zoals vrolijk, melancholisch, sereen, etc.] zijn. (Optioneel) Laat je inspireren door [naam liedje] van [naam artiest]. Als professional kan je eventueel ook verder gaan met elementen zoals toonsoorten, akkoordenschema’s etc.

Maar je kan ook een beschrijving maken van een omgeving en situatie, zoals: maak een stuk dat past bij een zwoele avond op het strand met een volle maan.

AI muziek genereren via foto naar muziek

Het is bij StockmusicGPT zelfs mogelijk om op basis van een foto, een geschikt muziekstuk te laten genereren. Dit werkt als volgt: upload je foto of foto’s. De AI onderzoekt wat er op de foto staat en wat er zich afspeelt. Op basis van dit plaatje genereert StockmusicGPT een passend muzieknummer.

AI muziek creëren via audio naar muziek

Je kan StockmusicGPT ook “voeden” met andere muziek. Heb jij al een bepaald nummer wat je goed vindt, maar kan je dat niet gebruiken, bijvoorbeeld omdat er copyrights op rusten, dan kan je StockmusicGPT vragen om een soortgelijk nummer te creëren. Het enige wat je hoeft te doen is het nummer uploaden en de AI maakt een soortgelijke audio file voor je.

Prijzen

StockmusicGPT kan je eenmalig gratis gebruiken, daarna moet je een abonnement nemen, of je logt stiekem in met een andere browser om nogmaals gratis gebruik te maken van StockmusicGPT en mocht dan niet genoeg zijn dan kan je ook nog wisselen van IPades.

Van uitgaande dat je het vaker wilt gebruiken dan hanteren ze de volgende schappelijke prijzen: $ 4,99 per maand voor Basic, $ 19,99 per maand voor Standard en $ 49,99 voor Pro.

Het voornaamste verschil tussen de abonnementen is het aantal tracks wat je kunt genereren (variërend van 50 tot 200) en de verschillende mogelijkheden die je hebt om muziek te genereren.

Review StockmusicGPT Prijzen

Ook handig om te weten is dat de getoonde prijzen in dollars zijn. In euro’s ligt dit zo’n kleine 10 procent lager. Ook fijn is dat je nog eens 20% korting krijgt indien je in een keer voor een jaar vooruitbetaald.

Zo is een basis lidmaatschap geen $ 60 meer per jaar, maar slechts $ 49,99 per jaar. Dit komt neer op zo’n € 3,83 per maand (afhankelijk van de dollarkoers) en dat is wel heel erg aantrekkelijk.

Detail overzicht van de muziek genres

Hieronder staan de verschillende stijlen en substijlen. We hebben de stijlen zoveel mogelijk laten staan in de Engelse benamingen.

Electronic

Binnen het electronic genre kan je kiezen uit: Ambient, Chill, Dubstep, Synthwave en Trance electronic.

Corporate

Het corporate genre heeft o.a. de volgende substijlen: Positive Vibes, Upbeat, Inspiring Piano en Innovation corporate.

HipHop

Binnen het Hip Hop genre vind je de volgende onderverdeling: Lofi, Modern, Old School, Trap en West Coast Hip Hop.

Jazz

Het Jazz genre is opgesplist in: Bebop, Cool, Latin, Smooth en Swing Jazz.

Pop

Het populaire pop genre is onderverdeeld in: Acoustic, Dance, Indie, Latin en Synth Pop.

Cinematic

In het Cinematic Genre kan je kiezen uit: Adventure, Dramatic, Epic, Mysterious en Romantic Orchestral.

Klassiek

Binnen het klassieke genre kan je kiezen uit: Baroque (Barok), Contemporary Classical, Orchestral, Piano, Romantic Classical.

Rock

Het rock genre heeft o.a. de volgende substijlen: Classic, Folk, Hard Rock, Indie en Punk Rock.

Folk

In het Folk Genre kan je kiezen uit: Bluegrass, Celtic, Country, Indie en World Folk.

Ambient

Tenslotte is er ook nog het veel gekozen Ambient Genre, hierin vind je de volgende substijlen: Chill, Atmospheric, Meditative, Nature en Space Ambient

De opsomming hierboven mag duidelijk maken dat er bij Stockmusicgpt echt heel veel te kiezen valt.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een tool om unieke, auteursrechtvrije muziek te creëren voor je content, dan is StockmusicGPT een zeer goede en voordelige optie.

StockmusicGPT is een vernieuwende tool in de wereld van muziek-generatie die de kracht van AI gebruikt om een echt nuttige tool voor contentmakers te bieden. Het combineert gebruiksgemak met hoge kwaliteit, een grote keuze aan muziekgenres en juridische eenvoud. Het platform biedt een veelbelovende oplossing voor iedereen die op zoek is naar unieke en gepersonaliseerde muziek voor projecten, zonder gedoe met auteursrechten.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here