donderdag, juni 13, 2024
HomeAI ToolsAI professionele portretfoto's LinkedIn. Headshots Pro vs Betterpic

AI professionele portretfoto’s LinkedIn. Headshots Pro vs Betterpic

Maak kennis met AI headshot sites. Een professionele portretfoto met AI genereren voor een fractie van de prijs van een echte portretfoto.

Wat is een portretfoto?

Voor sommige websites en doeleinden heb je foto’s nodig die je normaal gesproken meestal niet in overvloed hebt. Op LinkedIn of op je C.V. kan je geen foto zetten van jezelf in korte broek op een keigaaf festival. Voor dit soort situaties heb je echt een zakelijke foto nodig met een professionele uitstraling. Dit heet een portretfoto en in het Engels een headshot.

In essentie legt een portretfoto een persoon vast met focus op het gezicht, expressies en persoonlijkheid. Hoewel het gezicht meestal centraal staat, kan het portret ook de rest van het lichaam bevatten, maar meestal beperkt zich dit tot nog een klein deel van het bovenlichaam, waarop de schouders en een klein deel van de borst te zien zijn.

Portretfoto’s worden veel gebruikt in de zakelijke omgeving voor professionele profielen, denk hierbij aan een LinkedIn-profiel, een bedrijfswebsite, een visitekaartje, een uitgebreide C.V. of andere professionele netwerkplatforms.

Goede portretfotografie vereist kennis van compositie, framing en belichting. Of het nu gaat om natuurlijk licht of studioverlichting, de manier waarop een onderwerp wordt verlicht, kan de stemming en betekenis van een portret aanzienlijk beïnvloeden.

Daarnaast spelen de camera-instellingen, zoals diafragma, sluitertijd en ISO, een cruciale rol bij het bepalen van hoe het portret eruitziet. Let op dat een pasfoto zeker niet hetzelfde is als een portretfoto.

Wat kost een portretfoto

Een fotograaf met enkele jaren ervaring en een goed portfolio kan tussen de €150 en €500 vragen voor een portretsessie, topfotografen kunnen prijzen rekenen die variëren van €500 tot €1000 of meer. Een goede headshot kost dus serieus geld.

Bijkomende kosten kunnen zijn:

  • Reiskosten als de fotograaf naar een specifieke locatie moet komen.
  • Huur van een studio als je in een professionele omgeving wilt fotograferen.
  • Kosten voor professionele visagie of haarstyling.
  • Extra kosten voor nabewerking of retouchering van foto’s boven een bepaald aantal.
  • Kosten voor het afdrukken van foto’s of het leveren van foto’s in een specifiek formaat of medium.

AI portretfoto’s / AI headshots

Gelukkig biedt AI nu een beter, goedkoper en sneller alternatief waarbij foto’s van jou in vrijetijdskleding worden gebruikt om super gelikte professionele foto’s van jou te genereren in de zakelijke outfit die jij wilt. Dankzij de nieuwste technologische vooruitgang in kunstmatige intelligentie is het mogelijk om veel geld en tijd te besparen.

Van casual naar zakelijk kost jou maar een paar minuten

Het concept is simpel: je uploadt een aantal casual foto’s van jezelf naar een website en de geavanceerde AI doet de rest. Binnen een oogwenk word je getransformeerd van je alledaagse look naar een beeld dat perfect zou passen op een zakelijke website, LinkedIn-profiel of zelfs op het scherm van een conferentiezaal.

De AI-technologie achter de portretfoto’s / headshots

De AI is getraind op miljoenen foto’s. Deze uitgebreide dataset stelt de site/ app in staat om onderscheid te maken tussen subtiele verschillen in licht, houding, textuur en kleding. Traditionele beeldbewerkingstools reageren doorgaans op handmatige input en gebruiken voorgeprogrammeerde filters. De AI-software, daarentegen, leert en past zich aan, net als het menselijk brein.

Daarbij maakt de AI gebruik van iets dat we ‘deep learning’ noemen, een vorm van machine learning waarbij neurale netwerken – geïnspireerd door de structuur van het menselijk brein – worden gebruikt. Dit stelt het systeem in staat om complexe beslissingen te nemen over hoe het een casual foto moet transformeren tot een professioneel portret.

Een ander belangrijk aspect van deze technologie is de ‘generatieve tegenstrijdige netwerken’ (of GANs, Generative Adversarial Networks). Hierbij ‘wedijveren’ twee neurale netwerken met elkaar; de ene probeert voortdurend realistische afbeeldingen te genereren, terwijl de andere probeert te onderscheiden tussen wat echt is en wat door de AI is geproduceerd. Door deze constante ‘wedstrijd’ verbetert het systeem zich voortdurend en produceert het resultaten die bijna niet te onderscheiden zijn van een echte professionele fotoshoot.

Verder maakt de AI van de website niet alleen gebruik van traditionele beeldbewerkingstechnieken, maar begrijpt ook de nuances van licht, schaduw en textuur waarbij belichting en andere elementen worden aangepast wat zorgt voor een natuurlijk uitziend resultaat. Het is dus niet alleen een trucje om jou een ander jasje te geven. Het lijkt alsof je echt een fotoshoot hebt gehad met een professionele fotograaf in een studio!

De technologische sprongen die in de afgelopen jaren zijn gemaakt in de wereld van kunstmatige intelligentie hebben de weg vrijgemaakt voor innovaties zoals deze. Het is niet langer broddelwerk, maar een professionele realiteit die binnen handbereik is voor iedereen.

Voordelen van AI portretfoto’s t.o.v. een portretfotograaf

Er zijn veel voordelen te bedenken waarom je beter voor AI portretfoto’s kan kiezen dan voor portretfoto’s gemaakt door een portretfotograaf. We noemen de belangrijkste.

Tijdsbesparing
Geen urenlange voorbereiding, reizen naar een studio of wachten op retouches. In een mum van tijd kun je een foto van hoge kwaliteit hebben, klaar voor gebruik.

Veel goedkoper
Professionele fotoshoots kunnen duur zijn, vooral als je rekening houdt met kleding, make-up en de diensten van een fotograaf. Met deze AI-oplossing worden die kosten aanzienlijk verlaagd. Voor 29 euro kan je al klaar zijn.

Flexibiliteit
Je bent niet langer gebonden aan één look. Wil je zien hoe je eruitziet in een donkerblauw pak of misschien een trendy blazer? Probeer verschillende stijlen zonder extra kosten.

Nog meer geld besparen
Je hoeft geen uitgebreide pakken collectie te kopen. Met AI kan je je “laten fotograferen” in een grote hoeveelheid verschillende pakken en kledingstijlen. Het zal lijken of je kasten vol met kleding bezit.

Consistentie
Als je foto’s nodig hebt voor een team of groep, zorgt de AI ervoor dat elke foto consistent is qua belichting, stijl en kleding, wat een uniforme uitstraling geeft.

Mogelijkheid tot personalisatie
AI-gestuurde platforms bieden ook personalisatieopties, zoals het kiezen van specifieke achtergronden, kledingstijlen of kleurenpaletten.

Altijd up-to-date
Mode en trends veranderen. Met deze technologie kun je gemakkelijk up-to-date blijven zonder nieuwe kleding te kopen of nieuwe fotoshoots te regelen.

Milieuvriendelijk
Minder fysieke fotoshoots betekent minder reizen, minder gebruik van fysieke hulpmiddelen, minder kleding kopen die je bijna nooit aantrekt en minder afval. Dit draagt allemaal bij aan een lagere uitstoot van schadelijke stoffen.

Toegankelijkheid
Je hoeft nooit te wachten tot de fotograaf een keer tijd heeft, want bij AI headshots sites kan je 24/7 terecht en je wordt direct geholpen. Ook geldt dat mensen in afgelegen gebieden of die anderszins beperkte toegang hebben tot professionele fotostudio’s nu ook kunnen profiteren van hoogwaardige portretfoto’s.

Directe feedback
Platforms kunnen ook onmiddellijke feedback en suggesties bieden.

HeadshotPro versus BetterPic

We hebben twee zogenaamde AI headshot foto generatie site getest. We zullen niet tot in detail beschrijven hoe dat allemaal werkt, want we leven in een tijd dat iedereen wel weet hoe hij/ zij een accountje aanmaakt, foto’s uploadt en de juiste knopjes weet te vinden voor bepaalde instellingen. We focussen ons dus meer op het eindresultaat, de randvoorwaarden en de beperkingen.

Vergelijking

Kwaliteit portretfoto

Prijs

Reeds gemaakt foto’s

Geaccepteerde input

Free trial

Eigendomsrechten

Aantal portretfoto’s

Aantal achtergronden

Aantal kledingstukken

Link naar Website

HeadshotsPro

Goed

Vanaf $29 tot $49

5.700.000

JPG, PNG, WebP, HEIC

Nee

100% van jou

40 tot 240

1 tot 6

1 tot 6

HeadshotsPro

BetterPic

Goed

Vanaf $19$ tot $39

125.000

JPG, PNG

Nee

100% van jou

50 tot 400

1 tot 15

1 tot 15

BetterPic

Toelichting op vergelijking

De prijs bij HeadshotsPro varieert en is afhankelijk van welk pakket je kiest small, medium of premium. Deze zijn respectievelijk $29, $39 en $49. In euro’s is het iets lager. De verschillen tussen de pakketten zitten voornamelijk in het aantal foto’s wat je krijgt opgeleverd, plus het aantal achtergronden en kledingstukken wat je kunt gebruiken. Alle genoemde prijzen zijn eenmalig, niet per maand. Je betaalt het bedrag dus maar een keer en daarom is er ook geen free trial mogelijkheid, dit geldt ook voor Betterpic.

Bij BetterPic betaal je iets minder, maar op het moment dat wij de test deden was er wel een aanbieding gaande. Het is ons niet bekend of dit zo’n eeuwig durende aanbieding is, of dat er daadwerkelijk sprake is van korting. De pakketten Basic, Pro en Expert kostten tijdens die aanbieding $19, $29 en $39. Ook hier geldt dat de verschillende pakketten samenhangen met de hoeveelheid foto’s die je krijgt en de verschillende achtergronden en kledingstukken die je kunt inzetten. BetterPic heeft wat dat aangaat wel duidelijk meer te bieden. De genoemde prijzen zijn wederom eenmalig.

Daarentegen bestaat HeadshotsPro een stuk langer en dat uit zich in het aantal foto’s wat users reeds hebben gecreëerd.

Conclusie

Naar een echte portretfotograaf gaan is wat ons betreft verleden tijd, nu AI programma’s een bijna vergelijkbaar resultaat kunnen produceren voor een fractie van de tijd en kosten. Ook hoef je geen kast met pakken meer te kopen om veel verschillende foto’s te creëren met verschillende outfits.

Betterpic en Headshotspro zijn wat ons betreft beide goede programma’s om te gebruiken, waarbij je wel kunt merken dat Headshotpro langer bestaat. We vinden de site net wat prettiger werken en je zou kunnen verwachten dat Betterpic mogelijk nog wat meer kinderziektes zou kunnen hebben dan Headshotspro, omdat ze wat korter bestaan. Maar eerlijk is eerlijk daar zijn wij niet tegenaan gelopen.

Een ander voordeel is dat Headshotspro wat meer verschillende soorten foto’s als input accepteert, maar aan de andere kant zijn jpg en png veelgebruikte foto-formaten en voor de gemiddelde gebruiker is dat gewoon voldoende.

Groot voordeel van Betterpic is dat je meer foto’s terug ontvangt en meer backgrounds en kleren kunt gebruiken, maar dan moet je wel kiezen voor het Pro of Expert pakket.

Wil je goedkoop klaar zijn, kies dan voor Betterpic.

Als je wat meer te besteden hebt, zou je kunnen kiezen om bij beide headshoot websites het middelste pakket aan te schaffen. Zo kan je gebruik maken van beide tools en van allebei de beste dingen eruit pikken, zodat je een nog gevarieerder aanbod hebt. Voor de prijs hoef je het eigenlijk niet te laten want het is nog altijd veel goedkoper dan bij een menselijke portretfotograaf.

Marco de Beer
Marco de Beerhttps://ai-tools.nl
Marco de Beer is een toegewijde expert op het gebied van AI en technologie. Al van jongs af aan was hij geïnteresseerd in de manier waarop technologie de wereld verder kon helpen en ontwikkelen. Na zijn afstuderen aan de universiteit, richtte Marco zich op de wereld van AI en begon hij te werken aan verschillende projecten zoals AI-tools.nl
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest Populair