donderdag, juni 13, 2024
HomeAI Tools5 Gratis AI tools: Blockade Labs, Freepik, Guidde.com en meer AI sites

5 Gratis AI tools: Blockade Labs, Freepik, Guidde.com en meer AI sites

Gratis AI afbeeldingen maken of creëer een 3D wereld met een enkele tekst prompt. Raadpleeg een AI dokter of maak je eigen reisgids. Ontdek de gratis tools van deze maand.

In dit artikel besteden we eens geen aandacht aan een hele uitgebreide review van slechts één AI-tool. In plaats daarvan geven we een kortere beschrijving en korte review van 5 handige gratis AI-tools die ons de afgelopen tijd zijn opgevallen.

Achtereenvolgens komen aan bod:
Blocklade Labs – een super coole site voor het maken van je eigen (3D) landschap/ wereld;
Freepik – een zogenaamde image generator voor het gratis genereren van AI afbeeldingen;
Guidde – een alleskunner op het gebied van het maken van uitleg video’s en FAQ’s;
Narrated Tours – een audio tool die dienst doet als reisbegeleider;
Symptom Checker – je eigen AI Dokter.

Blockade Labs, je eigen wereld maken

Blockade Labs biedt een tool die je echt een keer gezien en geprobeerd hebben. 

Blockade Labs is een gratis platform dat technologie en creativiteit samenbrengt om unieke, AI-aangedreven ervaringen te bieden​​. Hun hoofdproduct, Skybox AI, is een hulpmiddel dat gebruikers in staat stelt om 360°-werelden / landschappen / foto’s te genereren vanuit een simpele tekstprompt. Dit biedt een krachtig nieuw canvas voor creatieve geesten om op een super simpele manier, unieke ervaringen tot leven te brengen​.

Je kan bijvoorbeeld intypen “een prachtig strand tijdens een mooie zonsondergang” of “een futuristisch stad met ruimteschepen op een rode planeet”. Dan wacht je even een minuutje (of twee) en dan rolt er een prachtig plaatje uit die je omhoog/ omlaag en naar rechts en links kan laten bewegen. Je kan je wereld laten genereren in meer dan dertig verschillende stijlen. Van Digital Painting tot SciFi, van Realistic tot Fantasy, van Cartoon tot Holographic en alles wat er tussen zit.

Blockade Labs AI Eigen Wereld Maken

BlockadeLabs Skybox AI is een geweldige tool om lekker mee te experimenteren en kan ook bijzonder waardevol zijn bij content creatie in verschillende toepassingen, van game-ontwikkeling tot het maken van VR-ervaringen of een speciale 360 graden “foto“ voor je website of op Instagram.

Het fijne van de site is dat het op dit moment helemaal gratis is. Er zijn voor zover wij weten geen betaalde versies. Je hoeft niet eens een account aan te maken en kan dus direct van start. Houdt er wel rekening mee dat het soms even tijd kost om jouw wereld / landschap te creëren. Dit kan soms wel 1 a 2 minuten duren, maar dan heb je ook wat. Je kan wat je hebt geproduceerd downloaden of je kan printscreens nemen vanuit de hoek(en) die jij leuk vindt.

Voor deze site geldt dat we er mogelijk binnenkort een uitgebreide review van gaan maken, want we zijn super enthousiast over deze AI tool en de site verdient meer aandacht dan een paar regels.

Bezoek Blocklade Labs

Freepik, gratis foto’s genereren met AI

Net als Blocklade Labs valt Freepik onder de categorie generatieve AI oftewel in goed Nederlands generatieve kunstmatige intelligente. Generatief slaat hier op het feit dat AI iets maakt (genereert) op basis van data waarmee die AI is getraind, in dit geval een foto. Op basis van jouw prompt en de door jouw gekozen style gaat Freepik voor je aan de slag.

Freepik is niet uniek want er zijn meer van dit soort tools, maar vaak zijn die betaald. Freepik is wel gratis te gebruiken (tot 10 afbeeldingen per dag), is gebruikersvriendelijk en je kan de door Freepik gegenereerde foto, online bewerken via hun gratis AI-fotobewerkings-tool.

Freepik gratis AI afbeeldingen maken

Als je iets beschrijft krijg je op basis van jouw beschrijving (prompt) vier afbeeldingen te zien. In dit geval hadden we gevraagd om een Dinosaurus in een regenwoud. Je kan zelf selecteren welke van de vier je wil downloaden of welke je eventueel nog wil bewerken. Je kan deze na het bewerken dan downloaden in de door jouw gewenste resolutie.

Bezoek de AI Image Generator van Freepik

Guidde.com

Guidde is een platform dat is ontworpen om het verspreiden van kennis en informatie te vergemakkelijken. Het stelt gebruikers in staat om video-inhoud vast te leggen en te organiseren voor elk softwareprogramma en elk proces. Klinkt leuk, maar wat kan je ermee in de praktijk? We noemen twee voorbeelden, maar er is veel meer mogelijk

How-to-video’s maken met AI

Iedereen die wel eens een how-to video heeft gemaakt van een bepaald proces of website functie, weet hoe bewerkelijk dit proces is. Met Guidde kan je dit proces tot 10 keer versnellen. Vanzelfsprekend hebben ze van, hoe dat proces werkt, ook een handige how-to-video-uitleg geplaatst op hun site.

Guidde.com

FAQ’s opstellen met AI

Tevens is het maken van een veelgestelde vragen lijst (FAQ) met Guidde kinderspel geworden. Ook hiervoor geldt dat je met behulp van Guidde een aanzienlijke hoeveelheid tijd kunt besparen bij dit doorgaans nogal saaie en tijdrovende werk.

Dit waren twee voorbeelden, maar met Guidde kan je nog heel veel meer. Op hun site staan vele tientallen blogs wat er allemaal mogelijk is. Wellicht maken we hier binnenkort een apart artikel over, want de mogelijkheden zijn groot.

Guidde is Freemium software. Je kan er gratis veel mee doen. Mocht je op een gegeven moment meer willen, dan kan je eventueel opschalen naar een betaald “plan”.

Bezoek de site van Guidde.com

Narrated Tours

Als je een stad bezoekt en een wandeling wilt maken met toelichting, over wat je ziet, hoef je niet langer iemand in te huren om dit voor je te doen. Gebruik hiervoor voortaan “Narrated Tours “.

We hebben het getest en het werkt lekker. Vul eenvoudigweg je startlocatie, eindlocatie en eventuele bezienswaardigheden die je onderweg wilt zien in, en het zal de toelichting voor je maken. Het genereren van de rondleiding met audio was snel en eenvoudig.

Narrated Tours Reisbegeleider Reisgids

We zeggen er wel eerlijk bij dat het aantal gratis tours op dit moment zeer laag is, maar dit zou volgens de makers van de site binnenkort snel worden uitgebreid.

Voor een kleine vergoeding ($5) kan je ook je custom-made eigen tour samenstellen op basis van persoonlijke interesses en voorkeuren.

De vertelling tijdens de rondleiding was informatief en goed gepresenteerd. Het voegde een extra dimensie toe aan een wandelervaring, omdat we niet alleen de bezienswaardigheden konden zien, maar ook achtergrondinformatie en verhalen. Het voelde bijna alsof we een eigen persoonlijke gids hadden, maar dan zonder de kosten van het inhuren van een professional.

Bezoek Narrated Tours

Symptomen checker, jouw AI huisarts/ dokter

Al jaren vragen we ons hier op de redactie af, waarom er geen goede website bestaat, waarna je op basis van het intypen van je symptomen/ lichamelijke klachten, een aantal mogelijke diagnoses gepresenteerd krijgt.  

Dit omdat wij echt van mening zijn dat een computer/ AI brein minder bevooroordeeld is en minder dingen op voorhand uitsluit dan dat een dokter van vlees en bloed doet.

Een echte dokter denkt te snel aan alleen veel voorkomende zaken en die sluit minder voorkomende zaken eigenlijk onbewust bij voorbaat al uit. Simpelweg omdat deze bijna nooit voorkomen of omdat de arts er alleen tijdens de opleiding van heeft gehoord, maar er niet eerder mee te maken heeft gehad in de praktijk.

In de loop der jaren hebben we wel wat sites voorbij zien komen waar je symptomen kon invoeren, maar die waren ofwel niet gebruikersvriendelijk ofwel waren incompleet, ofwel werkten de helft van de tijd niet en waren daarnaast niet gebaseerd op AI.

Sympton Checker AI huisarts dokter

Symtomchecker is een op AI gebaseerde site en werkt helaas alleen nog in het Engels wat soms wat vervelend is omdat je ziektes en klachten goed moet omschrijven, maar gelukkig kan Google Translate of ChatGPT daar een goede helpende hand bij bieden, want de medische termen worden doorgaans zeer goed vertaald.

We hebben wat testjes gedaan en het smaakt naar meer. Het is onze overtuiging dat AI binnen de geneeskunde (bijvoorbeeld in het stellen van diagnoses) in de nabij toekomst een zeer belangrijke rol gaat spelen.

Bezoek SymptomChecker

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest Populair